Предлагате дигитални продукти? 5 причини да продавате през онлайн магазин

Не от вчера в интернет се продават електронни книги, аудио книги, музика и различни документи през онлайн магазини като eBay, Amazon и др. В App Store и Google Play откриваме множество специализирани приложения за сваляне на аудио книги и музика, а само с първото търсене в Google можем да попаднем на редица сайтове с голям набор от заглавия на е-книги.

Ако обмисляте да станете създател и/или търговец на дигитални продукти, които се разпространяват под формата на файлове, тогава обърнете внимание на варианта за създаване на собствен магазин.

 

Нуждая ли се от онлайн магазин?

Създаването на ваш собствен онлайн магазин носи редица предимства, от които не можете да се възползвате, ако разчитате на продажби в чужда платформа. Вероятно в момента си мислите: „Нужен ли ми е изобщо онлайн магазин?“. Отговорът на този въпрос зависи от вашето желание за растеж и от нуждите на бизнеса, които пък са свързани с разнообразието и обема на продуктите, които продавате. Ето в кои случаи да кажете „да“ на онлайн магазина:

  • имате желание да развивате бизнеса си в търговия с цифрови продукти

  • предлагате и/или планирате да предлагате голям набор от продукти

  • имате иновативна идея, която искате да реализирате

  • искате да бъдете независими

  • искате да привлечете лоялни клиенти

  • искате продуктите ви и данните на клиентите да са защитени

 

Какви предимства ще ми донесе наличието на онлайн магазин?

  1. Вашето име, вашият имидж, вашата гаранция за качество Повечето онлайн магазини, които приветстват самостоятелни търговци, наподобяват супермаркет – там всеки може да продава всичко: от дрехи до дигитални продукти. Не е невъзможно да се отличиш като търговец, но заслужават ли си усилията?

    Ако сте готови за самостоятелност и имате желание да работите здраво, за да „пробиете“ на пазара за цифрови продукти, тогава създаването на собствен магазин е правилната стъпка за вас.

    Така ще излезете от сянката, за да изградите собствен имидж, който да говори сам за себе си. Когато продавате през маркетплейс на чужда платформа като Amazon, вие реално оставате анонимен, колкото и надежден да станете сред потребителите. Няма да получите препоръка от доволен клиент, защото те са със съзнанието, че купуват от Amazon, а не от вас.

    Във вашия собствен магазин вие определяте правилата, вие градите връзка с потребителите. Лоялните клиенти и личните препоръки са само ваши. Вашият успех е във вашите ръце, а външните фактори за неуспех са ограничени.

  2. Повече сигурност Продажбата на цифрови продукти не е лесна работа – трябва да се съобразяваме с авторски права, начин на разпространение, пиратство, плагиатство и т.н. Веднъж попаднал в мрежата, ние нямаме гаранция, че с нашия файл няма да има злоупотреби.

    Когато сте собственик, вие можете да предприемете определени стъпки, за да се защитите. Подходящ доставчик на услуги за онлайн магазини може в голяма степен да предпази данните и файловете ви от кражба, хакерски атаки и др. С ShopMania BIZ това се случва, благодарение на 24/7 мониторинг и няколко нива на сигурност, които не позволяват неоторизиран достъп. За предпазване от недоброжелателни потребители и бъдещи злоупотреби е разработено приложението Черен списък за клиенти.

  3. Персонализация Когато имате собствен магазин за цифрови продукти, можете да персонализирате всичко, така че да подхожда на вас и вашия бизнес. Дизайн, управление, каталози, търсачки… ShopMania BIZ предлага специален каталог за цифрови продукти, за да бъде разглеждането и свалянето на съдържание максимално удобно.

  4. Маркетинг Когато притежавате пространство онлайн, ще се радвате на огромен набор от маркетинг инструменти, които да ви помагат в разширяването на дейността. С тези инструменти, които са напълно автоматизирани, веднъж настроени, вие ще вършите по-малко работа по популяризирането на продуктите си, защото клиентите сами ще ви откриват.

  5. Възможности за развитие Когато създадете магазин за дигитални продукти, вие вече ставате собственик на бизнес. Това ви дава неограничени възможности за развитие и растеж. С услугите на ShopMania BIZ това е единственото, за което трябва да мислите, защото вашият магазин ще работи бързо и безпроблемно при засилен трафик от потребители и нарастващ продуктов каталог.