Нова дизайн версия в MerchantPro - преминаване от V3 към V4 дизайн шаблони в клиентската част

Малко хора знаят, че MerchantPro има версии на дизайните. По принцип SaaS платформите рядко поддържат различни версии на софтуера си. Обикновено този тип софтуерни решения нямат версии. Понякога обаче се налага да се пренапише част от софтуера, за да отразява по-добре новите технологии.

През последната година и половина екипът на MerchantPro работи над нова версия на дизайните (специално в клиентската част на магазините), която да ги направи още по-адаптивни, бързи и да имат още по-добра конверсия. Затова бяха създадени ново поколение дизайни, наименувани с общото име V4 (версия 4).

Днес ще разгледаме накратко какво повече дават V4 дизайните пред старите V3, които много магазини все още ползват…

На коя версия на темплейтите работи моят магазин?

Защо е необходимо преминаване към V4?

CMS (Content Management System) на V4

Едновременно Google Universal Analytics и Google Analytics 4

На коя версия на темплейтите работи моят магазин?

Ecommerce

V4 е серия от ново поколение дизайни. Темите с имена на градове : Hamburg, Vienna, Munich, Mumbai, Oslo, Manila и други са от поколение V3. Имената на новото поколение теми са : Interio, Stillio, Minima, Stream, Creator и др. Следва се нова линия на именуване на темплейтите.

Ако във Вашия магазин можете да избирате измежду старите имена, значи сайтът Ви все още поддържа V3 теми. Ако виждате новите имена на темплейтите в меню Уебсайт -> Дизайн и тема, тогава магазинът работи на V4 и не е необходима миграция.

Ако имате колебание за това на коя версия работи Вашият магазин, моля, свържете се с нас и ние бързо ще Ви кажем.

Ecommerce

Защо е необходимо преминаване към V4?

С течение на годините конкурентната среда става все по-голяма. Онлайн магазините се развиват с все по-бързи темпове, а функционалностите, които предлагат, стават все повече.

Поради тази причина пренаписваме част от платформата така, че да бъде максимално лесна и полезна, но най-вече ефективна за всеки.

Направихме така, че V4 темплейтите да са много по-добре оптимизирани откъм код, което води до по-голяма скорост при зареждане. За целта се използват най-новите технологии - SCSS, TWIG. Освен това V4 темплейтите имат интеграция с Google Analytics 4, за разлика от V3.

И понеже предимствата наистина са много по-долу ще изброим някой от тях.

Някои от предимствата на версия V4:

  • V4 темплейтите са много по-добре организирани откъм управление на съдържанието (CMS) през админ панела;
  • Всички нови приложения и интеграции в платформата на MerchantPro, оттук насетне, ще се правят само за V4 темплейтите;
  • разполагаме с десетки дизайни, подготвени на V4;

Накратко силно препоръчваме преминаването към V4 шаблон на дизайните. Вече всички нови магазини се създават на версия V4.

Ако желаете да се присъедините към обновената клиентска част, молим да се свържете с нас, за да обсъдим подробностите.

CMS (Content Management System) на V4

Ecommerce

V4 има коренно различна система за управление на съдържанието. Тя се доближава до т.нар. “Visual CMS”. Елементите от страниците се добавят от падащи менюта, а редът на показване се определя с drag&drop.

Създаването и подреждането на съдържанието е безкодово (т.е. не се пише CSS, HTML или друг вид код, за да се подрежда и допълва по страниците), въпреки това има полета и дори файлове, по които може да се пише код. За тези от вас, които умеят да боравят и с код, могат да създават уникално на глед съдържание лесно и бързо.

Едновременно Google Universal Analytics и Google Analytics 4

V4 на MerchantPro може да работи едновременно и с Google Universal Analytics и с Google Analytics 4. Това може да дава голяма гъвкавост при отчитането, поне докато трае Google Universal Analytics (Google възнамерява да спре използването му тази година).

Google Ads е отделено в отделно безплатно приложение, а отделно от това може да се ползва и Google Tag Manager, който се активира с едно натискане на бутон и попълване на кратко поле. При новите дизайни секцията за скриптове е разделена на “скриптове за верификации”, “скриптове за конверсии” и “други скриптове”, което дава по-добро управление на всички добавени скриптове.

Всички нови приложения ще се пишат за V4 дизайните

Точно така! Нови приложения за V3 дизайните едва ли ще се пишат. А при V4 новите приложения са вече много:

  • Klaviyo
  • Pinterest
  • RTBHouse
  • Sendinblue
  • Tiktok pixel
  • Ценови списъци (приложение за B2B магазини)
  • Сравнение на продукти
  • Продуктови линии
  • eGenius Web
  • Продуктов дизайнер (приложение за продуктово персонализиране от клиент)

Към този списък с приложения, работещи само под V4 дизайните, бихме добавили и почти всички приложения за връзка с ERP системи: Charisma, Entersoft, Neomanager, NextUp, OMC Link, Sceptrum, Sedona, Senior ERP, Socrate, SoftOne, WinMentor Classic, WinMentor Enterprise.

Ето и списък с всички приложения.

Свържете се с нас, за да ви запознаем с подробности за V4 дизайн шаблоните

За администраторите, които искат да разгледат възможността за преминаване към V4, могат винаги да се свържат с нас за повече подробности. Моля, пишете ни или ни се обадете.