Как помага страница за плащане, хоствана изцяло в магазина?

Поради нарастващия брой проблеми със сигурността и нарастващия брой хора, които осъзнават важността на защитата на личните си данни, купувачите са по-предпазливи, когато става въпрос за покупки.

Усъвършенстването на методите на плащане и появата на нови представляват фантастичен потенциал за собствениците на бизнеси за електронна търговия. Клиентът вече може да не бъде прехвърлян към страница на платежен процесор, за да въведе своите данни за плащане, но както всяка възможност, и тази идва и с изискването да предостави отговори на въпроси като: Може ли да се хоства страницата за онлайн плащания при магазина, т.е. купувачът да не се препраща към друга страница с друг домейн при плащане, без това да създава рискове за неговите данни? Отговорът е категорично е ДА и по-долу обясняваме защо.

Какво е страница за плащане, хоствана в магазин?

Платежният процесор предлага и хоства страницата за плащане в онлайн магазините. Това става с цел сигурност - за да не може собственика на магазина (или някой друг) да получи достъп до данните на кредитната или дебитната карта на купувача.

Така потребителите се пренасочват към сайта на процесора т.е. в сигурна среда, за да потвърдят плащането си и да предоставят данните от платежната си карта. Разбира се, вече има методи за плащане, които не се нуждаят от пренасочване, което значително подобрява изживяването при пазаруване в магазина, както и скоростта на приключване и плащане на поръчката. Хостваната от магазина страница за плащане е една такава опция и предлага няколко предимства, включително:

  • преживяването по време на пазаруване не се асоциира с други брандове, освен с този на онлайн магазина;
  • степента на изоставяне на количките пада значително;
  • съответно процентът на реализации се увеличава;
  • всяко плащане и поръчка стават по-бързо, защото не се зареждат допълнителни страници, хоствани извън онлайн магазина.

Как хостваната страница за плащане подобрява UX на вашия магазин?

Вашите клиенти ще имат по-добро изживяване при плащане в собствена страница за плащане. Едно от основните предимства в тази ситуация е именно скоростта.

Според статистика от САЩ 17% от клиентите ще анулират поръчката си, ако процесът на плащане е дълъг или труден. Естествено, можем да заключим, че резултатите от подобно проучване биха били сравними в други нации по света, включително и в България. Най-бързо развиващият се метод на плащане в света, Stripe, е един от методите за плащане, с които работи MerchantPro.

Например, процедурата за плащане е по-бърза и опростена при използване на платформи като Stripe, понеже не е необходимо пренасочване към платежен портал. Освен това, ако клиентът може да извърши транзакция, без да напуска уебсайта на магазина, доверието му във вашата инфраструктура ще нарасне и няма да загубите продажби в резултат на по-малко опции за плащане или съмнения в сигурността.

Как да избера метод на онлайн плащане, подходящ за моя бизнес?

Както обикновено, няма универсално решение за всички онлайн магазини. Ето защо, преди да се избере и добави метод на плащане, препоръчваме да се помисли за следното:

  • каква е репутацията и популярността на съответния метод на плащане? Солидната му репутация ще даде повече увереност на клиентите;
  • каква е структурата на комисионните и/или месечните такси, които трябва да се плащат? Внимателен прочит на условията и услугите на партньора, който предлага метода на плащане - важно е да се знае дали трябва да се коригират цените, за да се защити маржа;
  • какво е изживяването при плащане за купувачите? Отзиви от други собственици на онлайн магазини и видеоклипове от онлайн пазаруване биха помогнали да се разбере как точно работи процесът на плащане.

Вземайки Stripe като пример, този метод на плащане се инсталира лесно и бързо в MerchantPro, а структурата на комисионната е гъвкава и не изисква първоначална инвестиция. Благодарение на интеграцията, въвеждането на данни става без пренасочване, практически в рамките на магазина, което значително подобрява доверието на клиентите.

Какви са перспективите за използване на страница за плащане, хоствана в магазина?

Методите на плащане непрекъснато се променят, за да отговорят на нуждите на клиентите и бързия напредък в киберсигурността. Платформата за плащане гарантира непрекъснатия растеж в броя транзакции, поддържа в съответствие с най-добрите практики за сигурност. Потребителите желаят бързи и сигурни опции за плащане, поради което страниците за плащане, хоствани изцяло в магазина, представляват много удобна алтернативa, без компромис със сигурността.

За повече подробности не се колебайте да се свържете с нас в Центъра за поддръжка на клиенти.