Един различен канал за продажби - Cashway

Какво е Cashway и какво точно прави?

Cashway са първата изцяло българска платформа, която предоставя възможност за пазаруване и спестяване едновременно. Услугата е насочена към масовия потребител, от една страна, и към всеки онлайн търговец, който обслужва именно масовите потребители, от друга. Cashway първоначалното е създадена под името OnlinePromo.bg още през 2016г.

До този момент Cashway събира актуалните оферти и кампании от над 240 търговци на едно място и предоставя възможността за връщане на до 30% от стойността на покупките под формата на кешбек.

От една страна Cashway се договаря с онлайн магазините за конкретна комисионна за всяка реализирана продажба, за която те са допринесли, а от друга предоставя част от тази комисионна на крайните потребители под формата на кешбек. По този начин превръща услугата в нов канал за продажби за онлайн магазините, създавайки своеобразна мрежа сред крайните потребители, които остават доволни от кешбек бонуса си при всяка покупка.

Освен, че Cashway може да се разглежда като канал за продажби, тя предоставя и друга услуга на онлайн магазините - популяризиране на бранд или серия продукти.

Какви ползи дава на онлайн търговците?

  • Увеличава броя на продажбите - благодарение на големия обем от потребители, трафикът значително се увеличава.
  • Ефективност на разходите - плаща се само при извършено действие от страна на потребителя.
  • Индивидуален фокус - подхода към всеки партньор е индивидуален и всички специфични кампании водят до възможно най-добри резултати.

Ecommerce

Мрежа от потребители? Колко голяма?

Мисията на Cashway е да помагат на онлайн търговците, като ги свързват с техните над 22 000 готови за пазаруване членове. Платформата оптимизира маркетинговите разходи и увеличава продажбите с Кешбек предимствата като основен инструмент.

Как се инсталира услугата на Cashway.bg в MerchantPro магазин:

Преди всичко онлайн магазините в MerchantPro трябва да добият достъп до услугата на кешбек платформата. Това минава през подписване на стандартно споразумение с Cashway, уговаряне на комисионната и някои други подробности. Пълни детайли за условията и процес на работа може да прочетете тук – https://drive.google.com/file/d/1HHPbEMZWbc_XhcWggL-BZhlCAN38eau6/view?usp=sharing

След това се прави следното:

  1. Инсталиране на кодове за проследяване:

1.1. за отчитане на посещение - трябва да се постави код, който отчита посещенията, в HEAD частта на всяка страница от магазина, между HTML таговете

и (в меню Уебсайт -> Скриптове)

1.2. за отчитане на продажба - поставя се код за проследяване на поръчки на страницата след потвърждение на поръчка, отново от меню Уебсайт -> Скриптове

Всички кодове и инструкциите за залагането им ще бъдат предоставени от екипа на Cashway. При затруднение с поставянето им, екипът на MerchantPro ще е на разположение да помогне.

  1. Тестване на кодовете за проследяване:

2.1. Стартиране на тестера – на началната страница на онлайн магазина добавете следния стринг в края на URL адреса: ?tap_test=true След това натиснете Enter и ако кодът е инсталиран правилно, в долната част на сайта трябва да се отвори тестера, както е показано по-долу:

2.2. Извършване на тестова поръчка:

2.2.1. Докато тестерът е отворен, направете тестова поръчка в магазина, без реално да е изпълнявате след това.

2.2.2. Второто поле в тестера ще провери дали поръчката ще бъде отчетена и ще може да се види каква информация ще бъде извлечена в случай, че е извършена тази поръчка. Важно е да се види дали стойностите, които се подават (номер и стойност на поръчка) се отчитат правилно.

Най-общо, това е всичко. Екипът на Cashway и MerchantPro са на линия при техническите затруднения. Преди всичко обаче, за търговците решили да се възползват от този продажбен канал, е важно да се свържат с Cashway, за да активират своя профил там. Можете да направите регистрация на онлайн магазина си в Cashway от тази препратка: https://cashway.bg/advertise-with-us