Бюджетни бизнес идеи за 2022

Нека си признаем, че първото нещо което ни идва наум, когато си мислим за стартиране на бизнес е бюджетът. Колко би струвало да се започне и колко време ще отнеме да се изплати първоначалната инвестиция, и да се започне да се печели? Допреди няколко години подобен подход беше наистина доста скъп. В днешно време обаче, когато повечето фирми имат онлайн присъствие, разходите за стартиране на бизнес са паднали значително. В електронната търговия, например, основните неща, от които се нуждаете, са: добра идея, средствата за откриване на фирма, създаване на онлайн магазин.

Можем да помогнем с две от тези три основни неща. Отваряне на онлайн магазин на платформата на MerchantPro и с някои бизнес идеи, които могат да стартират с малък бюджет. Всичко, което остава да направите, е да подадете документите за създаване на фирмата.

Ето няколко идеи за бизнес през 2022:

Започнете дропшипинг бизнес

Ecommerce

Dropshipping е един от най-успешните бизнес модели за електронна търговия, а принципът е много прост. Имате нужда от партньор, който да произвежда и доставя продукти. Вие създавате сайта и се грижите за популяризирането му, а при направена поръчка тя веднага се изпраща на партньора, който се грижи за нейната обработка и доставка.

Вашите приходи зависят от процента, за който се разберете с партньора за всяка продажба. Важното тук обаче е, че не е нужно да се запасявате, да имате склад за съхранение или да поддържате наличност от продуктите. Това прави инвестицията и риска минимални. Всичко, от което се нуждаете, е надежден партньор и лесни за продажба продукти.

Започнете да продавате продукти и аксесоари за интелигентен дом

Независимо дали го правите в режим на дропшипинг, или го правите като директен продавач, продуктите за интелигентен дом стават все по-търсени в цял свят. Следователно бизнесът в тази област може да стане печеливш за кратко време.

Освен самите продукти можете да предложите и поддръжка, сервиз и монтаж, за да увеличите бързо оборота си.

Продавайте различно облекло с ваши графики

Ако мислите, че имате креативни идеи, които могат да бъдат отпечатани върху тениски или можете да създадете уникални графични елементи, определено тази идея ще ви допадне. Можете да продавате тениски и много други продукти с ваши графики директно във вашия онлайн магазин или в мулти-маркови магазини по цял свят. Концепцията за „печат по поръчка“ е и атрактивен начин да повишите приходите си с нулеви инвестиции.

Продавайте дигитални продукти

Можете да продавате всякакъв вид дигитален продукт, от изкуство до електронни книги, аудиокниги, музика, игри и софтуер. За да реализирате тази идея, имате нужда от уебсайт и солидно присъствие в социалните мрежи, за да намерите лесно първите си клиенти.

Създайте пазарна ниша

Ако имате опит в електронната търговия, можете да отворите бизнес, който популяризира продуктите на други търговци. Отново рискът при тази бизнес идея е нисък, инвестицията също. Трябва само упоритост, точен партньор и малко късмет.

Продавайте курсове онлайн

Ecommerce

Това е възможно най-лесният начин да управлявате бизнес с електронна търговия (от гледна точка на управлението), защото продавате съдържание, а не продукти. Ако имате опит в определена област, можете да го споделяте с други, срещу заплащане, чрез онлайн курсове. С течение на времето тази бизнес идея може да се превърне в отличен източник на пасивен доход. Ще създавате курсовете само веднъж, а можете да ги продавате на множество клиенти за поне година напред.

Присъединете се към програма за партньорски маркетинг

Ако имате общност в социалните мрежи можете да се присъедините към програма за партньорски маркетинг (афилиейт програма), в която можете да изберете серия от продукти за популяризиране. Вашата печалба се определя от комисионните, идващи от всяка продажба. Разбира се, в началото печалбите няма да са много големи. Но ако внимателно избирате продуктите си, можете да превърнете тази дейност в бизнес, който си струва усилията.

Продавайте натурални продукти

Интересът към натуралните продукти расте все повече всяка година. Тук не говорим само за храна, а за абсолютно всичко, от перилни препарати и козметика, до дрехи, мебели и т.н..

Колкото по-естествени или дори органични са продуктите, които продавате, толкова по-успешен ще бъде вашият бизнес. Ако можете да създадете или закупите такива продукти, стартирайте бизнеса възможно най-скоро, стига пазарът да не е пренаситен.

Продавайте уелнес услуги/продукти

В началото на пандемията абонаментите за онлайн фитнес уроци избухнаха. Дори и да не стоим толкова дълго вкъщи, вече сме свикнали с онлайн услугите и платформите. И тъй като през този период всеки е по-внимателен към здравето си, уелнес услугите са много търсени.

Можете да продавате медитационни услуги/приложения онлайн, тренировъчни дрехи и аксесоари, уроци по йога и много други. Със сигурност ще намерите клиенти, които имат нужда от тях!

Отворете винтидж магазин

Независимо дали говорим за дрехи или мебели, винтидж продуктите са все по-търсени понеже старата мода се завръща малко по малко. Освен атрактивната цена, те са оценени и от клиенти, които искат да бъдат по-отговорни с ресурсите, които консумират, затова избират да предложат нов живот на продуктите, които вещите вече не желаят.

Можете да отворите магазин с продукти за общо обзавеждане и декорация или да се съсредоточите върху луксозния сегмент, клиенти, търсещи топ продукти на достъпни цени.

Заложете на технологиите

От 3D активи до аксесоари и AR / VR продукти, можете да започнете да продавате утрешната технология от днес. Приложенията за разширена и виртуална реалност са на път да избухнат в популярност през 2022, така че сега е моментът да отворите бизнес в тази област.

Независимо дали изберете една от горните препоръки или ще изберете нещо друго, в MerchantPro ще намерите идеалния партньор в електронната търговия. Отворете своя прост и лесен онлайн магазин и изберете правилния план за обслужване, след което ще се възползвате максимално от всички функционалности в платформата. Освен това имате и качествена поддръжка в Центъра за поддръжка на клиенти, услуга, която ще ви подкрепя по всяко време със съвети и препоръки, които ще помагат да извлечете максимума от своя онлайн бизнес.

Ecommerce

Какъв бизнес сте намислили за 2022? Споделете с нас в коментар.