Афилиейт програми в България

„Афилиейт бизнесът е лесен и се печели добре без особени усилия.“

С подобно мото всяка афилиейт програма се рекламира.

Но това е клише.

 

Дори и да изглежда просто, не е лесно да препратиш някого някъде и той да закупи нещо. Не че е невъзможност, просто не е толкова лесно, колкото го представят. Да не говорим колко още по-трудно би било, ако решиш да използваш афилиейт бизнеса си за препитание.

Нужни са предимства в конкретни сфери

За да стартираш успешен афилиейт бизнес е необходимо да имаш познания, опит, а понякога дори реноме и активи в някаква конкретна сфера. Ако не знаеш как работи онлайн казиното, как ще водиш клиенти в него, които да си харчат парите там? Ако не поддържаш специализиран сайт или блог за борсова търговия, как ще станеш афилейт на Форекс?

Необходимо е да имаш познания в сферата и някакъв актив (уеб сайт, блог, форум с някаква насоченост), които да се монетизират посредством афилиейт програмата т.е. да започнеш да печелиш от трафика и потребителите, които те посещават.

Най-висока ефективност се постига, когато посетителите във вашия сайт се интересуват именно от това, което им се предлага да закупят – афилиейт програмата, в която участвате.

Съветът е да започнете афилиейт бизнес в сфера, в която имате някакви предимства – знания, умения, опит, активи в мрежата (сайт, блог, форум).

 

Водите не просто клиенти. Вие сте посредник със задължения

Да си афилиейт в много случаи означава много повече от поставяне на банер и генериране на някакъв трафик към някого, с надеждате в крайна сметка препратеният човек да си купува нещо. По възможност в голям обем и често.

В повечето случаи афилиейтите са лица, на които крайните клиенти имат доверие. Те сравняват различните доставчици на услуги, тестват предварително продуктите им, пишат рецензии, ревюта, критики. Насочват клиентите към най-добрия за тях продукт за всеки клиент поотделно. Така създават доверие към себе си.

Освен това, клиентите много често се допитват до афилиейта, дори след като са направили покупка. Всеки афилиейт си „къта“ потребители, защитава техните интереси пред доставчиците на продукти/услуги. Осигурява им бонус, отстъпки, намаления, промоции и т.н.

В много случаи, ако клиентите са недоволни от услугите на доставчика, се обръщат именно към афилиейта да преговаря с доставчика за възстановяване на изхарчената сума или връщане на закупения продукт/услуга. Афилиейтът преговаря с доставчика за връщане на сумата, като върши това от името на клиентите си, които е завел.

Афилиейтът пази своето добро име и реноме сред клиентите и доставчиците.

 

И така, ако има конкретна сфера, в която имате опит, реноме, познания и активи; познавате потребители, клиенти и други заитересовани лица, и искате да развиете афилиейт бизнес, ето някои предложения за афилиейт програми, които можете да използвате:

Афилиейт мрежи

Това са множество афилиейт програми, събрани на едно място. Можете да използвате всички от тях едновременно, като някакъв процент от генерирания оборот от вас отива за мрежата:

http://profitshare.bg/
http://2performant.com/?program_search=&country=bulgaria

 

Афилиейт програми

http://aff.shopmania.bg/ – платформа за създаване на онлайн магазини

http://www.ebag.bg/ – новият онлайн магазин за хранителни стоки в България

http://ivon.bg/ – онлайн магазин

http://elmaira.bg/ – онлайн магазин

http://www.drehi.com/ – онлайн магазин

http://eshop.bg/ – онлайн магазин