Какво ще кажете да получавате регулярни поръчки, обвързани с автоматични плащания?

Развитието на технологиите при електронната търговия е непрестанно, а последната година доведе до дълбоки промени в поведението на потребителите и за много продуктови сегменти пазаруването премина почти изцяло от офлайн към онлайн. За тези продукти, които включват повтаряща се, периодична покупка, е важно да се предложат на клиентите във възможно най-удобния и лесен вариант. А това вече е възможно. Една от най-новите ни функционалности е разработена специално за магазини, които могат да приемат регуларни поръчки от клиентите си - нещо като абонамент.

Ако предлагате стока или услуга, която системно се закупува от клиентите, например всяка седмица, клиентът на онлайн магазина може да създаде абонамент за нея. Да речем, че в магазина се предлагат хранителни продукти, а клиентите са лоялни и често правят поръчки. С новата функционалност на MerchantPro, клиентите могат да направят поръчката веднъж и да се абонират за регулярно изпълнение (без да се налага да влизат отново и отново в магазина, за да поръчват). Те просто искат всяка седмица да имат свежи плодове, зеленчуци и сирене, доставени от Вашия онлайн магазин, без да се налага всеки път да правят нова поръчка. Просто се абонират, а поръчката им автоматично се създава в указаното време, за да я изпълните.

Удобно е, нали? Регулярна поръчка може да се направи за всеки месец, седмица, ден или друг времеви период. Може да се прилага намаление за регулярна поръчка.

Сега си представете следното - клиентът желае да заплаща с картата си автоматично всяка седмица за регулярната поръчка. По този начин онлайн магазинът автоматично получава сумата по сметката си, платена от клиентската карта. Нещо като директен дебит. Автоматичните плащания с банкова карта не се предлагат от всяка разплащателна институция, но наскоро в системата на MerchantPro интегрирахме Paysera. Тази разплащателна компания предлага регулярни заплащания с дебитна или кредитна карта. Това я прави много полезна за магазини, които искат да приемат регулярни плащания с карта от клиентите си.

Приложението за регулярни плащания и абонаменти има значително по-широка функционалност, позволяваща приемане на регулярни плащания с наложен платеж или други разплащателни инструменти, създаване на продукти единствено на базата на абонаменти (задължителен абонамент), намаления при абонаментна поръчка, избор на времеви интервал и редица други.

Приложението е достъпно за инсталиране с дълъг тестови период. Можете да намерите подробности за него в админ панела на магазина в секция Всички приложения.