Плащане на кредит от клиента - изчисляване на крайната цена в магазина

Все по-разпространена става опцията за плащане на кредит в онлайн магазините. Добре дошло за потребители с ниски, но постоянни доходи, които търсят на закупят по-скъпа вещ.

В ShopMania BIZ имаме разработен такъв калкулатор, който изчислява крайната цена на продукта след осъпяването от лихвите. Калкулаторът дава ориентировъчна оценка за крайната цена, която би заплатил в края на периода на кредита. Реално крайната цена на кредита ще зависи от инивидуалната му договореност с кредитната институция, но всички кредитни институции имат що-годе сходни условия и лихвени проценти. Калкулаторът на ShopMania BIZ дава само представа колко би струвала покупката на кредит.

Магазините в системата на ShopMania BIZ могат да се възползват от този калкулатор, като направят заявка за инсталирането му в магазина им на адрес biz@shopmania.bg Просто се обърнете към нас с молба за инсталиране на платежния метод, за да го направим за вас.

Как работи калкулаторът

Калкулаторът се активира при стоки на стойност над 100 лв. (каквото е изискването на кредитните институции). Освен това може да се заложи както за отделни продукти (в страниците на продуктите), така и за цяла поръчка от повече от един продукт, стига да надвишава 100 лв.

Администраторът на онлайн магазин с инсталиран метод на плащане на кредит, трябва да знае, че информацията за поръчката и данните на потребителя не се изпращат автоматично към избраната кредитна институция. Самият администратор, след потвърждаване на поръчката от клиента, трябва да препрати потребителските данни до кредитната институция и така да инициира заявка за нов кредит към тях. Реално клиентът кандидатства за потребителски кредит с цел покупка през онлайн магазина чрез администратора на магазина.

Администраторът обаче не е обвързан по никакъв начин в сделката за кредит. Тя си остава договор между институцията и клиента. Администраторът, при успешно издаване на кредит, просто получава стойността на поръчката от кредитната институция и я изпълнява.