„Ехаа, ако знаете каква банер система имат в ShopMania BIZ“

Точно такива бяха думите на потребител на платформата на ShopMania BIZ. И то само няколко часа след като беше пусната актуализацията на функционалността за банери.

Тази седмица имахме актуализиране на платформата ни. Много от функционалностите и приложенията ни са напълно обновени, умножавайки резултатите от усилията ни за повече продажби.

 

Нова банер система

Голяма част от бизнесът е реклама. Понякога рекламирането на наши стоки и услуги в страниците на сайта ни може да е
изключително ефективно.

Например, рекламирането на промоции, намаления, нови продукти, или просто събиране на клиентски контакти чрез томбола, игра, бюлетин е равнозначно на повече клиенти и повече продажби. Защо да оставаме без тях?

В ShopMania BIZ заработи нова система за управление на банери, която очарова с възможностите си. Тя може да е в помощ за именно тези цели. Много накратко ще опишем какво може новата банер система:

Инфо лента над хедъра

Искате да кажете нещо важно на посетителите си? Кажете го на един ред с инфо лента.

Инфо лентата няма как да не се види. Показва се най-горе над хедъра. Можете да я направите в ярък или контрастиращ цвят, за да изпъкне силно. Използвайте я, за да кажете на клиентите си нещо наистина важно – нова стока, голямо намаление, ликвидация, изчистване на стока от стария сезон, или… вие си знаете какво.

Вмъкнат банер

Това е нещо ново и много добро. Наричаме го банер, но то може да е просто текст, изображение или празно пространство, ако искате.

Нарича се вмъкнат, защото се поставя измежду продуктите. Този тип банер заема мястото на един продукт и администраторът на магазина избира позицията му. Администраторът може да реши да постави банера в средата на страницата така, че докато потребителят скролва надолу, да го види преди да стигнал края и да прочете нещо от сорта „Още ли не сте намерили това, което търсите? Прегледайте нашата категория <Ново> или ни пишете, за да знаем от какво точно имате нужда“.

Ecommerce

Изскачащ банер

т.нар. “pop up”. Може да се настрои да се показва на конкретна продуктова страница. Например, ако измежду всички продукти продавате и артикули за пълнолетни, при достъпване на страницата може да излиза предупреждение, че тази страница може да се разглежда само от пълнолетни лица. Потребителят да потвърди, че е пълнолетен.

Разбира се, банерът може да рекламира промоция, специална отстъпка или нещо друго, както и да се поставя на коя да е страница по избор на администратора.

Широк банер и банер под хедъра

Широките банери заемат цялата ширина на екрана. Чудесни са за имиджова реклама, или ако имате намаление на конкретен бранд. Отново могат да се поставят на коя да е страница според желанието на админа.

Формати на банерите

Отново голямо разнообразие:

  • html/скрипт банери;
  • слайдери с множество сменящи се изображения;
  • колаж от изображения, вкл. автоматично създаден колаж;
  • видео банер – банерът на практика е видео плеър, към който се прикачва желаното видео

Банер системата трябва да се опита. За магазините, които са в Основен план сме подготвили период, в който да се тества цялата функционалност. Свържете се с екипа ни, за да активираме този период за магазина ви.

Имаме и куп други нововъведения – пренаписано приложение за отчетни разписки, допълнения към продуктовите импорти и експорти, допълнения към експорта на поръчки към СУПТО системи… скоро ще пишем и за другите неща.