Какво ново има в платформата на ShopMania BIZ

Освен пролетта разцъфва и онлайн търговията. Наш ред е да открием сезона с бърз преглед на най-важните неща, които наскоро добавихме към платформата.

Препоръчваме да ги тествате във вашия магазин, за да ги видите в действие:

SSL настройки за целия сайт, HTTPS за магазина

Когато посетителите се чувстват сигурни във вашия магазин, процентът на реализация автоматично ще се увеличи. Наред с ползите в сигурността, SSL сертификатът ще осигури няколко други предимства, например по-добро индексиране в търсачките и по този начин по-добра видимост, и повече продажбите. Посетителите вече няма да виждат досадни предупреждения в браузърите си, касаещи вашия сайт.

VIP магазините могат да поръчат SSL сертификат от контролния панел.

 

HTTP/2 протокол

След настройване на SSL сертификат домейнът магазина може да бъде достъпен чрез HTTP/2 протокол. HTTP/2 е най-новата ревизия на HTTP и осигурява по-бързо зареждане и по-добра стабилност на магазина. Имате незабавен достъп до тази новост при инсталиране на SSL сертификат.

 

Нови бързи действия:

лесно създаване на продуктови варианти, премахване на отстъпки, промяна на продуктова наличност.

Ако продуктовият каталог съдържа продуктови варианти (например различни размери за дадена дреха) сигурно ще използвате тази нова функция: След като определите специфична характеристика (например Размер), можете да създадете варианти за множество продукти надведъж от списъка с продукти. Маркирайте продуктите, на които искате да зададете характеристики, изберете бутон “Още опции” и натиснете “Свържете множество варианти”. Толкова е просто

Бутон “Още опции” също съдържа 2 нови действия, които помагат да управлявате продуктовия каталог по-ефективно: – “нулирай ценовото намаление” – позволява възстановяване на старите цени за множество продукти с намаление наведнъж; – “заложи продуктова наличност” – залага статус на наличност за маркираните продукти, без да се налага да редактирате всеки продукт поотделно.

 

Филтър за продукти според ценовия диапазон

Мислили ли сте за създаване на отстъпки за продукти в рамките на определен ценови диапазон? Ако това звучи интересно можете да използвате филтъра с ценови диапазон в продуктовия списък в контролния панел. Надяваме се, че ще намерите тази нова функция полезна.

 

Уверете се, че клиентите попълват изискваните от вас полета при регистрация

Специалните полета имат своите ползи. Отдавна в магазина могат да се залагат специални потребителски полета при регистрация на нов потребител, например. Сега сме направили така, че да можете да изискате дадено поле задължително да бъде попълнено от клиента ви.

Надяваме се, че тези новости, редом с новите приложения, ще помогнат да управлявате магазина по-ефективно! Ако можем да бъдем полезни с повече информация, моля, свържете се с нас.