Какво ново има в платформата на MerchantPro

MerchantPro разработи и интегрира редица нови услуги. В тази статия накратко ще кажем по няколко думи за повечето нови услуги. Понеже новите функционалности са повечко (и не всички са изброени тук) няма да можем в подробности да навлезем за всяка от тях, но ще наблегнем на основите неща. В по-късни статии в този блог ще имаме възможност поотделно да кажем повече подробности за всяка нова разработка, която е вече налична.

Нови функционалности :

Нови приложения :

Нови фукционалности

Статуси към продукти в поръчки

Статусите към продукти в поръчки са малка функционалност, която позволява запазване на някаква информация (в рамките на екипа) за продукт, който е продаден. Това може да е информация свързана с добавка към продукта, някаква негова преработка или рециклиране, персонализиране или друга подробност по неговото администриране на фукнциониране като продукт. Този статус се залага и се показва единствено в админ панела и маркира видимо дадени продукти в самите поръчки. Функционалността е удобна за магазини, които продават върнати стоки, персонализирани продукти или други.

Тази функционалност се настройва в меню Настройки -> Специални полета.

Имейл шаблони

Ако често изпращате имейл съобщения директно от админ панела в магазина си, е добре да имате готови шаблони. Това спестява наистина много време. В меню Уебсайт -> Елементи за редактиране има таб "Имейл шаблони", където могат да се създават често ползвани имейл съобщения - при промяна на статус на поръчка, при изоставени колички, при ползване на ваучер и въобще при събитие, което администраторът прецени. Веднъж въведени шаблоните се изпращат до всеки клиент с един клик и се избягва въвеждането на съдържание на съобщението всеки път.

Блог статии на началната страница

Много е удобно новите или важните статии в блога, които си публикувал, да имат добра видимост. Каква по-добра видимост от това да са публикувани на началната страница.. В блог приложението ни вече могат да се публикуват статии от блога на началната страница. Това помага за оптимизацията и дава видимост на важните неща.

Настройката е налична при инсталиране на приложението Блог.

Нови приложения

Маркетплейс

Това е приложение, с което превръщате онлайн магазина си в онлайн пазар, позволявайки на партньори да публикуват и продават свои продукти във Вашия магазин. Това приложение превръща магазина в маркетплейс, а останалите продавачи предлагат продутките си при условията, които администраторът на маркетплейса зададе - комисионни, доставки, връщане на стоки и всякакви други условия се залагат от главния администратор.

Повече за това приложение можете да намерите на тази страница.

sendSMS

sendSMS е услуга на трета страна, която позволява да се изпращат SMS съобщения до клиентите на онлайн магазина при някакво събитие, например промяна на статус на поръчка. Освен при събитие като промяна на статус на поръчка, SMS съобщения могат да се изпращат при всеки друг случай по преценка на администратора. Клиентите на магазина могат да се известяват с SMS (стига да въведат своя мобилен номер при поръчка или регистрация) автоматично и при създаване на поръчка.

Повече за приложението можете да намерите при инсталирането му в меню Настройки -> Приложения -> sendSMS.

Афилиейт програма към онлайн магазина

MerchantPro разработи свое приложение за афилиейт програма към магазините. Това е богато на функционалности приложение, с което могат да се експлоатират възможностите на афилиейт маркетинга до максимална степен. Могат да се създават както афилиейти на професионално ниво, така и да се възнаграждават потребители, които ефективно привличат други потребители, съвсем непрофесионално.

Приложението има тестови период и може да се инсталира и изтества.

InboxTarget

Това е услуга, която позволява управление на имейл кампании. Тя включва в себе си и ремаркетинг, което я прави много полезна. Инсталацията е безплатно, но изисква да имате регистрация в InboxTarget

TBI кредит

Ако предлагате продукти с по-висока стойност и имате договор с TBI, можете да се възползвате от готовата интеграция между TBI и MerchantPro. Тя позволява да предлагате продуктите си на изплащане. Включва калкулиране на месечната вноска към TBI за всеки продукт и поръчка с плащане чрез TBI. Приложението е безплатно, но за да го инсталирате, моля, свържете се първо с екипа по поддръжка на MerchantPro.

ДСК банк плащания с карта и ПОС терминал

Ако имате ПОС терминал от ДСК Банк, можете да приемате плащания в магазина си чрез своя терминал. Интеграцията с ДСК Банк позволява приемане на плащания от клиенти с дебитни и кредитни карти, а парите пристигат в сметката Ви в банката. За да инсталирате приложението, моля, свържете се с екипа по поддръжка на MerchantPro.

GoPay

GoPay е набираща популярност разплащателна услуга. Ако сте създали профил в GoPay, можете да приемате плащания в магазина си чрез готовото приложение.