Експорт към СУПТО (Софтуер за Управление на Продажбите в Търговския Обект)

Влизането на наредбата за онлайн магазините се отложи за март месец догодина. Това е добра новина, но март така или иначе ще дойде и ще трябва всички търговци в мрежата да отговарят на наредбата.

Набързо ще напомним, че изискването за интеграция на онлайн магазина със СУПТО (с внедрен касов апарат) е едиствено за онлайн магазини, които използват методи за разплащане, за които се изисква издаване на касов бон. Тези методи за разплащане на този етап са:

  • наложен платеж (ако не е пощенски паричен превод – ППП);
  • плащане в търговския обект (ако поръчката е направена през онлайн магазина);
  • плащане с карта (през ePay.bg или 2CO);

За изброените методи на разплащане, задължително трябва да се издава касова бележка при всяка продажба и съответно задължително се използва СУПТО (Софтуер за Управление на Поръчките в Търговския Обект).

НАП излезе с няколко документа , които детайлно описват връзките между онлайн магазин в платформа като ShopMania BIZ и СУПТО приложение (тези документи, можете да ги намерите на следната страница в НАП). Понеже на пазара вече има достатъчен брой СУПТО приложения, ние в ShopMania BIZ сме направили необходимото всеки търговец в системата ни да се интегрира към кое да е СУПТО приложение по следната схема на НАП:

Ecommerce

Това, което имаме налично като разработка, е да експортваме данни за всяка поръчка във файл, който да се изтегля от СУПТО приложението през определен интервал от време. Така СУПТО приложението, което и да е то, взима всички поръчки от онлайн магазина и издава за тях касови бележки, ако начинът на плащане го изисква.

Експортният файл на поръчките може да се настрои в меню Поръчки -> Експорт на поръчки в админ панела на магазина. В този файл могат да се задават множество полета, както и да се определя техния ред на задаване. Тази гъвкавост позволява да се създава експортен файл за практически всяко СУПТО приложение, което е създадено да приема поръчки от онлайн магазини.

В ShopMania BIZ адаптираме и тестваме експорт файловете с поръчки с няколко СУПТО приложения, за да потвърдим, че експортът ще работи безпроблемно. Извършваме тестове със СУПТО приложенията на iCash, OrderAdmin и Микроинвест. Гъвкавият експортен файл обаче, лесно и бързо може да се нагоди към изискванията на всеки доставчик на подобна услуга, независимо дали е складова програма, фактурираща система, софтуер за управление на бизнеса или други.

Свържете се с нас, за да помогнем със създаването на експортен файл с поръчки и настройката му за конкретното СУПТО приложение, което сте избрали.