Какво е дигиталният портфейл Settle и какви проблеми на бизнеса решава

Отностно Settle

Settle е платформа за мобилни разплащания, създадена и развита в Норвегия. Тя съществува от 10 години и оперира на 28 европейски пазара.

От скоро Settle лесно може да бъде интегриран като платежен метод за всеки един онлайн магазин, тъй като присъства като модул в SaaSs платформата на MerchantPro. За онлайн плащанията потребителите на Settle (към началото на април 2022 г. над 50 000 на брой само в България) използват дигитален портфейл, в който предварително са заредили платежни карти.

Какви проблеми решава Settle

  1. Елиминира сложните процедури - регистрацията в Settle и интеграцията му във вашия онлайн магазин отнемат буквално минути - една от мисиите на Settle е да премахне ненужната бумащина и да направи процесa максимално опростен и интуитивен.

  2. Понижава риска от “изоставени колички”- когато плащат със Settle потребителите не трябва да въвежда номера на платежната си карта наново, нито пък да потвърждава плащането с 3-D парола. Също така няма нужда да имат заредени пари в Settle сметката си - а трябва само да посочат от коя карта да стане плащането. Така клиентите са максимално улеснени, което съответно води до по-бързо приключване на покупката и по-малка вероятност да се откажат от продуктите в последния момент.

  3. Ускорява изплащанията - При някои от най-популярните платформи за приемане на онлайн плащания преводите се бавят 7 и повече дни. За разлика от тях Settle не бави достъпа до средствата. Прехвърлянето на парите от Settle сметката към стандартна IBAN сметка, посочена от клиента, става в рамките на 1 до 3 работни дни и е напълно безплатно. То се извършва автоматично в края на всеки работен ден.

  4. Улеснява процеса по възстановяване на сумите - Settle има разработена услуга за лесно възстановяване на суми към клиенти, в случай, че поръчката е объркана или клиентът се е отказал от нея. Тази услуга е налична в онлайн платформата на Settle и е напълно безплатна - търговците нямат допълнителен разход по нея и не носят допълнителен риск. Клиентите ви могат да си получат парите обратно абсолютно мигновено, само с едно кликване, а вие като търговец да направите добро впечатление и да спечелите лоялност.

  5. Понижава разходите - разходите на търговците се изразяват единствено в малък процент от всяка транзакция, който е изключително конкурентен според настоящите пазарни условия.

Ecommerce

  1. Гарантира директен и бърз контакт - Settle разполага с екип за връзка с бизнес клиенти, базиран в България, който лесно може да бъде достъпен и да реагира незабавно и при необходимост да окаже подкрепа, да асистира за провеждането на специална кампания с отстъпки или да разреши възникнал проблем.

  2. Предоставя гъвкави условия - за да работите със Settle не е необходимо да подписвате дългосрочни договори с фиксирани условия, нито пък има месечни такси за поддържане на сметката.

  3. Предоставя 4 начина да продавате повече - само с една бърза регистрация Settle предоставя на бизнесите няколко метода за приемане на електронни плащания:

  • инициирани от потребителите, директно през приложението
  • искане за плащане (request), иницииран от съответния бизнес
  • чрез интеграция в онлайн магазин
  • чрез сканиране на QR код и/или динамичен линк, които могат да бъдат разпространявани чрез всяка медия - и комуникационен канал, превръщайки ги в инструменти за увеличение на продажбите, без никакви допълнителни усилия от страна на съответния бизнес.

Ecommerce

Защо плащанията чрез мобилен портфейл са важни?

Т.нар. мобилна търговия - или с други думи пазаруване изцяло чрез мобилно устройство - бележи ръст от 24% за 2021 г. - най-вече заради пандемията и все по-масовата употреба на смартфони. Над 80% от потребителите попадат на реклами или по собствена инициатива търсят информация за дадена стока или услуга на мобилния си телефон. Това е съществена предпоставка и за внедряване на решение като Settle от страна на бизнесите.

Динамиката в сферата на електронната търговия показва, че в най-скоро време покупките ще се осъществяват предимно през мобилни устройства. Основно заради удобството и бързината, с които тези транзакции се финализират - без да се налага да посягат към карта или пари в брой.

Според доклад на PwC до 2025 г. проникването на смартфони на глобално ниво ще бъде 80%. Прогнозата е, че широкото използване на смартфони ще е причина още през 2024 г. плащанията чрез мобилен портфейл да са повече, отколкото чрез традиционната платежна карта. Клиентското предпочитание устойчиво ще се смени от картови плащания към плащания през лични сметки или QR-код.

Заключение

Settle e услуга за мобилни плащания, при която плащането става изцяло чрез мобилно устройство. Сигурността е на много високо ниво, не само заради регулацията от норвежкия контролен орган, а и заради самата технология, която не изисква повторно банкови сметки, карти и NFC при транзакция. Услугата е напълно безплатна за потребителя и такава ще остане, което е основно конкурентно предимство, като се имат предвид таксите на традиционните банки в България, а и на някои финтек услуги тук.

Ecommerce

Приложението на Settle в MerchantPro е безплатно и на разположение за инсталиране от всички. Ако имате въпроси относно разплащанията със Settle в MerchantPro екипът ни е на разположение.

За повече информация свържете се с нас.