IRIS Solutions на разположение в MerchantPro за българските търговци

Освен много други платежни методи, в платформата MerchantPro вече имате възможност да изберете IRIS Solutions, като нов метод за онлайн плащания. Понеже в днешно време онлайн купувачите търсят все по-удобни начини за плащане, IRIS Solutions позволява на търговците да получават плащания директно от банката на клиента си по своята банкова сметка.

Те осигуряват достъп до банковата сметка на клиента. Чрез този достъп притежателят на сметката може да споделя историята на своите транзакции и информацията за самоличността си, потвърдена от неговата банка.

За да отбележи старта на партньорството си с MerchantPro, IRIS Solutions подарява на всеки търговец, заявил от 1 до 30 април 2022 г. желание да използва платежния терминал, 6 месеца, освободени от такса за поддръжка.

За да заявите своето желание да ползвате услугите и решенията на Айрис Солюшънс можете да се свържете на:

  • bdo@irisbgsf.com

    • 359 889 209 055

или директно през уеб портала на дружеството

Какво представлява IRIS Solutions и какви са предимствата?

IRIS Solutions е платежна институция, лицензирана от БНБ за услугите по доставка на информация по сметка и иницииране на плащане. Дружеството предлага своите услуги на пазарите в България, Гърция и Румъния. Сред клиентите на IRIS Solutions са Банка ДСК, Инвестбанк, Софийска вода, Токи пауър, Микроинвест и други.

Както вече споменахме, платежният терминал на IRIS Solutions позволява на търговците да получават плащания директно от банката на клиента си по своята банкова сметка. Това означава минимум двукратно намаление на разходите по извършване на плащането в сравнение със стандартните виртуални ПОС терминали.

Терминалът осигурява плащане от типа “сметка-към-сметка" и позволява на търговците да получат средствата си мигновено, ако тяхната сметка и сметката на клиента са в една и съща банка, или в рамките на 1 ден, съгласно условията за банковите преводи, ако двете сметки са в различни банки.

Какви са предимствата ?

  • Освен значително по-ниските разходи и по-голямата скорост на получаване на средствата, ползвайки терминала на IRIS Solutions, търговците са защитени срещу възможността плащането да бъде оспорено или да бъде извършено с открадната кредитна карта. Това се гарантира от изискването, а втората платежна директива на ЕС за плащания от този вид да се прилага т.нар. двуфакторна автентикация.

  • Технологията е иновативна за региона на Югоизточна Европа, но вече е ежедневие за Велибритания и много други страни в Западна Европа. Компании като Amazon съвсем наскоро оповестиха, че обмислят за плащане онлайн да спрат приемането на определени кредитни карти и да се фокусират към плащания сметка-към-сметка (оpen banking плащания ), които са значително по-ефективни за търговците.

Можете да инсталирате приложението на Iris Solutions в админ панела на магазина си в меню Настройки -> Приложения.

За инсталиране на приложението е необходимо първо да създадете профил в Iris Solutions. Моля, използвайте следната страница за създаване на профил : https://www.irisbgsf.com/merchants