Нови функционалности в MerchantPro

С радост Ви представяме няколко нови функционалности за Вашия онлайн магазин, които ще предоставят повече гъвкавост и управление над цялото клиентско изживяване.

Настройка на имейл сървър
Позволява настройка на външен SMTP мейл сървър, който да изпраща изходящата поща. Преди можехте да използвате системните имейл настройки, но сега изборът е изцяло Ваш и ако решите можете да изпращате системните съобщения (за нова поръчка или за потвърждение на поръчка) до клиентите си, използвайки собствен SMTP сървър. Ето как изглежда тази опция в Административния панел.

Ecommerce

Трябва да настроите тази функционалност, което става изключително лесно. Обърнете внимание на полето SMTP порт, което обикновено трябва да е 25. Ако Вашия SMTP сървър има SSL защита, препоръчителната опция да изберете тук би била TLS, понеже в този случай рискувате клиента да не получи съобщението.

Намаления за конкретен метод за плащане
Въвели сме опция, която позволява активиране на промоция след избран метод на разплащане. Можете да активирате намаление за Ваши клиенти, които използват определен метод за плащане, да речем кредитна карта. Така дадено намаление ще се активира единствено за тях.

Ето как изглежда настройката в Административния панел:

Ecommerce

Автозавършване (Autocomplete) в полето за град на клиента
Всеки търговец рано или късно се сблъсква с няколко поръчки от клиенти, които са си объркали адреса и знае колко е неприятно това чувство. Бихме искали да помогнем на всички, които използват платформата. Имаме приложение, което дава възможност за автоматично допопълване на града на клиента при поръчка или регистрация.

Възможност за регистрация в благодарствената страница след поръчка
Клиент вече може да се регистрира бързо и лесно след като е направил поръчка (в страницата след потвърждението й). Понеже вече имаме клиентските данни, взети при попълване на поръчката, клиентът бързо и лесно може да се регистрира в магазина с един бутон.

Политика на конфиденциалност
Използваме бисквитки, за да създадем необходимата функционалност и да подобрим преживяването в сайта ни. С продължаване на прегледа на сайта Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.